VELKOMMEN TIL LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER
 
I en lade stod en gammel selvbinder og der havde den stået længe. Nogle af øens folk talte om at det kunne være sjovt at få sat den i stand og gjort funktionsdygtig. Det ene ord tog det andet, reservedele blev eftersøgt og maskinen gennemgået. Ideen fængede og vores formand Bent Knudsen tog maskinen hjem i værkstedet og gik i gang med at skille den ad, overhale/forny dele efter behov. Til en så gammel maskine er det ikke nemt at få dele, men det lykkedes med hjælp fra mange andre som også har interesse for gamle landbrugsmaskiner. Efter mange timers arbejde og noget godt snak om "hvordan" og "kan du huske da..." var selvbinderen KLAR. Imens var en markstump blevet tilsået med havre som skulle høstes med selvbinderen.

Så ventede vi på at havren blev moden.

Endelig oprendt så dagen hvor det hele skulle gå op. Selvbinder, traktor blev kørt i position, folk trukket af huse. Og det blev et tilløbsstykke både for lokale og for turister - ikke siden harefangstens dage har der været så mange folk på den del af øen, som i øvrigt er blandt den kønneste hvor vand kan ses til alle 4 sider, kvier græsser på engen, gæssene yngler i mosen, rørhøgen svæver og tunneldalen snor sig langs den nye skov.

Og det lykkedes!!!
Selvbinderen virkede efter lidt justering af fjedre og efter nogle omganges kørsel kørte det hele optimalt. Negene blev fint bundet og stakket. Humøret var højt og snakken gik både blandt fagmændene og tilskuerne. Som I kan se på billederne på siden her.

Så hvis der er nogle af vores læsere som kan aftage juleneg er I aldeles velkomne til at kontakte vores formand Bent Knudsen. Jeg kan ikke love negene er billigere end andre I kan få andet steds, men jeg kan love de er flottere og 100% tro mod de gamle arbejdsmetoder.

En stor tak til ALLE der var med i projektet, især vel Bent som lavede meget af arbejdet, Anders Jørgen Bøgebjerg som sammen med sønnen lagde jord til.
Økonomien, udgifterne til nye dele, osv? Ja, det taler pæne folk ikke om så det undlades.
 
Selvbinderkørsel
LYØ KULTUR- OG BESØGSCENTER - Roestoftvej 8, Lyø - 5600 Faaborg
Lav din egen hjemmeside med mono.net